openSUSEa suomeksi

openSUSE => Asennus ja käyttö => Aiheen aloitti: SuperOscar - 09.06.2021 - klo:12:02

Otsikko: Leap 15.3:ssa jatkuvia päivitysristiriitoja
Kirjoitti: SuperOscar - 09.06.2021 - klo:12:02
Leap 15.3 vaikuttaa toistaiseksi paljon epävakaammalta kuin aikaisemmat versiot, mahdollisesti taustalla tehtyjen suurten muutosten takia. Erilaisia päivitysristiriitoja on ollut jatkuvasti.

Kansainväliselläkin openSUSE-foorumilla ehdittiin jo ihmetellä sitä, jossa readline-doc-paketti oli ristiriidassa paikkauksen kanssa, ja korjaukseksi siihen YaST ehdotti suurin piirtein koko järjestelmän poistamista. Itse yritin ratkoa asiaa YaSTissa, missä tuli sivu toisensa jälkeen ehdotuksia, joiden jälkeen aina piti painaa ”OK, yritä uudelleen”. Lopputuloksena sain sddm:n ja valtaosan Plasmaa poistumaan koneelta. Asensin koko järjestelmän uudelleen.

Tänään on sitten patch:SUSE-2020-3792-1.noarch ristiriidassa 'gzip.x86_64-paketin kanssa (ja kyllä, siinä on yksi ').

Ymmärtääkseni ratkaisu on toistaiseksi se, että ajaa komentorivillä zypper ref; zypper up, joka tekee kaikki mahdolliset päivitykset yrittämättä ratkoa ristiriitoja. Ohjelmapäivityssovelma vain pysähtyy ensimmäiseen virheeseen, ja jos lähtee YaSTissa ratkomaan ongelmaa, päätyy vain syöksykierteeseen, jonka tuloksena on toimimaton järjestelmä.
Otsikko: Vs: Leap 15.3:ssa jatkuvia päivitysristiriitoja
Kirjoitti: SuperOscar - 10.06.2021 - klo:15:14
Asiasta on kansainvälisen openSUSE-foorumin, redditin yms. avustuksella selvinnyt, että ongelmia aiheuttaa zypper patch -komento, jollaista en tiennyt olevan olemassakaan ja jota en ainakaan koskaan ole käsin ajanut. Plasman ohjelmapäivityssovelma kuitenkin käyttää sitä.

Yksi suositus oli poistaa ohjelmapäivityssovelma kokonaan käytöstä Plasman ilmoitusalueen asetuksista ja ajaa ainoastaan käsin zypper up. Tilanne voi jatkua tällaisena vielä hyvän tovin.

Itse tekisi mieli suositella, että kaikki 15.3:een päivittämistä aprikoivat jättäisivät toistaiseksi sen tekemättä.
Otsikko: Vs: Leap 15.3:ssa jatkuvia päivitysristiriitoja
Kirjoitti: harmie - 12.06.2021 - klo:16:51
On kyllä ikävä bugi kun niin suora vaikutus loppukäyttäjälle.
Otsikko: Vs: Leap 15.3:ssa jatkuvia päivitysristiriitoja
Kirjoitti: RaijaR - 13.06.2021 - klo:21:03
Ikävä juttu tuo päivitysongelma  :(
Mutta hyvä, että asiasta tuli tietoa, meinasin nimittäin päivittää äidin koneen  :)