openSUSEa suomeksi

Muut => Yleinen keskustelualue => Aiheen aloitti: RaijaR - 15.02.2018 - klo:20:51

Otsikko: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: RaijaR - 15.02.2018 - klo:20:51
Päivitin yhtä työpaikan konetta, ja päivitys kesti reilusti yli tunnin, vaikka päitettävää oli vain n. 300 megaa. Yhteys on valokaapeli ja luulisin, että nopeutta on tarjolla n. 100 megaa, silti NetPerSec näytti vain about muutaman kilon download nopeutta. Muistista oli käytössä resurssimanagerin mukaan n. 2/3 ja levyn käyttö oli aikalailla tapissa. Prossut on Intellin i5. Sitten, kun muka oli saanut pävityksen tehtyä (tai niin minä ainakin luulin), niin ei meinaa sammua millään. Ja tietysti käynnistyminenkin on <sensuroitu> hidasta. Mistä tämä johtuu?

Vai onko niin että, kun on openSUSEeen tottunut, niin Windowsin päivityszydeemi tuntuu <sensuroitu> hitaalta (no, on se)?
Otsikko: Vs: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: peran - 15.02.2018 - klo:21:25
Vai onko niin että, kun on openSUSEeen tottunut, niin Windowsin päivityszydeemi tuntuu <sensuroitu> hitaalta (no, on se)?

Joo olet oppinut liian hyvään openSUSE:ssa, vaikka on siinäkin omat ongelmansa, muttei ongelma ole päivitysten nopeudessa.

Itse opetin Linukalla, mutta kone oli Windowsin puolella, ja kone tahmo niin peevelisti yrittäessään lirutella päivityksiä verkosta. No mä annoin sen päivitellä, kunhan jotain saan sentään esitetyksi kunnes päivitysten lataus loppuu. Kunnes Windows-asiantuntia sanoi, että kone käynnistyy väkisin sen jälkeen kun päivitykset on haettu ja asennettu. Mä totesin, että nyt narraatte, mutta muut sanoivat, että kyllä se niin väkisin tekee.

En ole tottunut Windowsin tapaan käsitellä päivityksiä ja ohjaimien asennuksia. No, toivottavasti ei tartte Windowsiin koskea. Tosin en enää osaa pahemmin neuvoa Windows-ongelmissa, vaan suosittelen Linuxiin siirtymistä, mikäli minulta haluaa apuja.

No, nyt tuli päästettyä höyryjä.

Kuitenkin Windows 10 on nykyään ihan turvallinen käyttis, kunhan sitä käytetään oikein. (Kyllä linuxinkin saa kaapattua, mikäli ajaa sitä roottina. Nykyisin yleensä valitettavasti Windowsia ajetaan vääräoppisesti Adminina, jolloin ongelmia syntyy).
Otsikko: Vs: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: RaijaR - 15.02.2018 - klo:23:14
Lainaus
ja kone tahmo niin peevelisti yrittäessään lirutella päivityksiä verkosta

... lirutella päivityksiä verkosta! Repesin nauruun  ;D
Otsikko: Vs: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: Buntu - 17.02.2018 - klo:12:48
Eikä päivitysvauhti ole nopeutunut Windows 10:ssäkään. Minä päivitän Windowsin manuaalisesti, koska Windows ei yleensä ole päällä niin kauan, että päivitykset ehtisivät latautua. Tavalliset päivitykset kyllä sujuvat vauhdikkaasti, mutta tuo kuukausittainen kumulatiivinen päivitys kestää ja kestää. Aikaa saa varata vähintään tunnin. Ensin tarkistetaan päivitykset, sitten valmistellaan latausta, sitten ladataan, sitten valmistellaan asennusta, sitten asennetaan. Asennuksen jälkeen vaaditaan uudelleenkäynnistys, jossa viimeistellään asennusta sekä sammutuksessa että käynnistyksessä. Ajoittain lataus vielä keskeytyy kuten minulle kävi eilen, jolloin se jumittui 76 %:n kohdalle puoleksi tunniksi.

Onneksi on VirtualBox, joka mahdollistaa työskentelyn toisella työpöydällä samanaikaisesti.
Otsikko: Vs: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: RaijaR - 17.02.2018 - klo:16:27
Justiinsa tuota en voi käsittää, että miten <sensuroitu> tuo voi kestää niin kauan. Onko Windowsin päivityssyteemin kertakaikkiaan niin köpö ja antiikkinen, että tuon parempaan sillä ei pysty? Eikai tuo zydeemi ole tätä päivää. Tuohan on kuin auton tankkaaminen kestäisi 1-2 tuntia. En kertakaikkiaan käsitä.
Otsikko: Vs: Miksi Windows7 pakettien päivitys kestää niin kauan?
Kirjoitti: Rantarosvo - 22.02.2018 - klo:15:22
Miulla on yks vanha läppäri jossa n. vuos sitten seiskaa päivitin, ja 3pv päästä vetäsin virrat pois kun ei ollu tullu valmiiks. Tuolla se odottaa Linuxia hyllyssä. Inhoon läppäreitä ylipäätään ja en totakaan tarvinnu kun radioiden ohjelmointiin. Totesin helpommaks pyytää kaverin kahville läppärin kanssa jos isompia ohjelmointeja radioihin tarvii nysvätä. Toki suurin osa omista radioista tottelee Chirp:iä ja sekin toimii Linuxissa paremmin ko toosassa.