openSUSEa suomeksi

openSUSE => Julkaisut ja factory => Aiheen aloitti: SuperOscar - 21.10.2014 - klo:13:41

Otsikko: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: SuperOscar - 21.10.2014 - klo:13:41
Kokeilin tulevan 13.2-version RC1:tä eilen. Uusi asennusohjelma vaikuttaa joutuisammalta käydä läpi – mistä kääntöpuolena seuraa, että jossakin päin mahdollisesti esitettävä valinta automaattisesta määrityksestä jää täysin huomaamatta. Tästä seuraa, että konenimi on lähtökohtaisesti jokin hassu oletus, koska sitä ei asennuksessa ole päässyt asettamaan.

Korjaaminen taas osoittautui hyvin vaikeaksi. YaSTista pääsee kyllä yhä verkon asetuksiin, mutta nyt verkkoa hallitsee oletusarvoisesti NetworkManager, eikä sitä tunnu saavan mistään pois päältä! Verkon asetuksissa ollut perinteinen valintaruutu ifup-menetelmään vaihtamiseksi ei ollutkaan paikallaan. Yritin ensin sammuttaa ja passivoida NetworkManagerin: ei vaikutusta. Sitten päädyin poistamaan sen asennuksen: ei vaikutusta. Lopulta oli mentävä nukkumaan ja annettava periksi.

Tietääkö joku siis, miten 13.2:ssa NetworkManagerista pääsee (lankaverkkokoneessa!) eroon? Ja lisäkysymyksenä, missä kumman vaiheessa asennusta olisi mahdollista poistaa automaattinen määritys käytöstä, jotta näihin ongelmiin pääsisi ajoissa vaikuttamaan?
Otsikko: Vs: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: jmp - 21.10.2014 - klo:16:38
Ota käyttöön ifup (tai toisinsanoen perinteinen tapa) niin sitten voit muokata kaikkia noita mainitsemiasi kohtia.

Ota rasti pois kohdasta Käytä automaattista määritystä
(http://opensuse.fi/images/7/7c/Kuva8_131.png)
Otsikko: Vs: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: SuperOscar - 21.10.2014 - klo:17:41
Ajattelin jo, olenko todella noin puusilmä – mutta ei, minulla tuollaista ruutua ei tule vastaan lainkaan. Kyseessä siis openSUSE 13.2 RC1 KDE Live, josta lähdin asentamaan. Muistan kyllä, että vielä 13.1:n asennusohjelmassa tuo oli ensimmäinen ruutu, jossa täytyi olla tarkkana, jotta muisti ottaa rastin pois.

Asennusohjelman ensimmäinen näkyvä ruutu (kun kernelin debuggausviesteistä on vaihdettu graafiseen tilaan) on ”Language, Keyboard and License Agreement”. Viimeinen puolestaan on tarkistuslistaruutu, jossa on tiivistelmä valinnoista ja viimeinen tilaisuus muuttaa niitä.

Muoks: Enpä anna toisen asennuskokeilun mennäkään eteenpäin vaan imutan asennus-DVD:n ja kokeilen sillä. Ehkä asennusohjelmissa on eroa.

Muoks 2: Onkokaan tuo kuva edes 13.2:sta? Asennusohjelma näyttää käyttävän nyt KDE 5:n Breezeä jäljittelevää litteämpää tyyliä ja teksteissä vähän tönkköä syaaniväriä.

Muoks 3: Nyt on kokeiltu: tuota nimenomaista odottamaani ruutua ei tule 13.2:n asennuksessa edes asennus-DVD:tä käytettäessä eli automaattinen määritys on pakotettu käyttöön >:(
Otsikko: Vs: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: RaijaR - 21.10.2014 - klo:20:19
En minäkään tuota "automaattiasennus" täppää mistään löytänyt, kun DVD:tä 13.2:sta asensin.
Minä sain konenimen ja "ifup" muutettua tuolta:
yast -> verkkolaitteet -> verkkoasetukset -> (varoitus) ok -> konenimi/DNS -> tänne haluttu nimi ko. kohtiin
yast -> verkkolaitteet -> verkkoasetukset -> (varoitus) ok -> "verkon asennustapa" alasvetovalikosta  Wicked Service (en kyllä ymmärrä mitä tuo meinaa).
Otsikko: Vs: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: raimo - 21.10.2014 - klo:20:34
RaijaR ehti ensin, mutta kun oikein kuvasin "kameralla" niin laitankin.

Tuommoista asennusikkunaa ei minullakaan tullut, se vilahtaa kyllä asennuksen jälkeen, mutta sulkeutuu itsestään.
Taas on pitänyt toimivaa systeemiä muuttaa, murr! :)

Mutta siis Yastin verkkoasetukset ja Global Options välilehdeltä alasvetovalikosta missä lukee Network Manager se Wicked... ??
Overview välilehdeltä Edit -nappia, ja loput selvinnee kuvista:
(http://i.imgur.com/PMdNIhes.png) (http://i.imgur.com/PMdNIhe.png) ja (http://i.imgur.com/qG03HVXs.png) (http://i.imgur.com/qG03HVX.png)

Otsikko: Vs: openSUSE 13.2: miten eroon NetworkManagerista?
Kirjoitti: SuperOscar - 23.10.2014 - klo:17:24
Paikan tiesin, mutta uskoin ehkä turhaan sitä varoitusta. 13.1:ssä asetuksia ei oikeasti voinut muuttaa, ellei ensin siirtynyt käyttämään ifup-järjestelmää. Nyt järjestys on toinen: ensin muutetaan konenimeä, mikä ainakin minulla automaattisesti valitsi ”Wicked servicen”.