Kirjoittaja Aihe: ltsp ja opensuse ?  (Luettu 2855 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hezze

  • Vieras
ltsp ja opensuse ?
« : 23.03.2007 - klo:20:45 »
Olisi kiva kuulla millaisia kokemuksia on ltsp:stä opensuse jakelulla. Jos moisesta on kokemuksia niin olisi mukava tietää miten kyseisen ltsp:n asennus opensuseen on tapahtunut,(vaihe kohtaiset ohjeet). Itselläni ei ole kokemuksia ltsp-asennuksesta mutta olen hyvin kiinnostunut tietämään kyseisestä asiasta. Kiitos jo näin etukäteen kaikista neuvoista ja kommenteista.

-Hezze-

juippis

  • Vieras
Vs: ltsp ja opensuse ?
« Vastaus #1 : 25.03.2007 - klo:10:05 »
Debianille joskus laitettiin LTSP työharjoittelupaikallani. Pääsin seuraamaan kun sitä konffittiin ja testaamaan miten se toimii. Katsoo jos jotain on jäänyt mieleen siitä keikasta..

Ensiksi hae http://ltsp.mirrors.tds.net/pub/ltsp/isos/ osoitteesta .iso-levykuva ja polta se. Kun olet polttanut, laita se asemaan ja avaa terminaali. Kirjaudu pääkäyttäjäksi ja siirry CD:n hakemistoon (cd /media/jokurandomnimi) ja sieltä hakemistoon ltsp-utils. Siellä pitäisi olla tiedosto nimeltä ltsp-utils-0.25-0.noarch.rpm (versio voi vaihdella), jonka asennat komennolla rpm -ivh ltsp-utils-0.25-0.noarch.rpm. Jos paketti asentui ongelmitta, komenna pääkäyttäjänä ltspadmin. Öäöm, määrittele mediahakemistoksi se CD:n hakemisto. Asennus hakee sieltä tarvittavat palikat.

Hitto, pitääkin kokeilla tuota itse.

hezze

  • Vieras
Vs: ltsp ja opensuse ?
« Vastaus #2 : 26.03.2007 - klo:08:38 »
pitää kokeilla tuota kun isommilta kiireiltä ehtiipi, olisi kiva kuulla onko kaupallisen enterprise version suhteen eri asia että onko jotain ominaisuuksia eri tavalla kuin open versiossa. joku viisas voisi vihjaista mitä eroa näilä versioilla on: opensuse 10.2, Novell Open Enterprise Server 2 (ilmeisesti toukokuussa saatavilla), SUSE Linux Enterprise Server 10. Lisäksi kaipaan lisää ltsp:tä koskevia kokemuksia kaikilta käyttäjiltä.

-hezze-

guest135

  • Vieras
Vs: ltsp ja opensuse ?
« Vastaus #3 : 27.03.2007 - klo:20:17 »
Hei!
Suselle (Enterprice 10) on Novellin sivuilla hyvä ltsp asennusohje linkissä http://www.novell.com/coolsolutions/feature/17942.html. Olen asentanut ltsp:n näillä ohjeilla Suse 10.2 kaveriksi.
Ainoa palvelu jota joutuu hiukan enemmän konffailemaan on dhcp. Itseltäni meni hetki ennenkuin sain kaiken kohdalleen. Kernelin versionumero oli toinen kuin dhcpd.conf.sample tiedostossa.
Järjestelmä toimii muuten yllättävän hyvin - vanhat PC:t heräävät kummasti henkiin. Käyttö on ollut kyllä kevyttä - surffailua, tekstien kirjoittamista ja TuxPaint-ohjelman käyttöä. Palvelimena on toiminut uusi tavallinen PC jossa muistia on ollut 2GB.
Ikkunamanagerina olen käyttänyt XFCE:tä - sen saa konfattua sellaiseksi kuin haluaa. Sen lisäksi työpöytä on rauhallinen ja valikot saa muokattua niin yksinkertaisiksi kuin tarve vaatii.

- Manu -
 

Pakana

  • Vieras
Vs: ltsp ja opensuse ?
« Vastaus #4 : 09.04.2007 - klo:20:34 »
päivitin juuri 10.2 versioon 10.0:sta tämän ltsp serveri koneeni. Tai ei oikeastaan voi puhua päivityksestä kun /home oli ainoa joka säästyi, mutta tuon dhcpd.conf tiedoston kopsin vanhasta ihan sellaisenaan.

Asennuksen tein siellä ltsp utils palikalla ladaten paketit netistä, eli ei mitään iso fileitä levylle poltettavaksi, asennushan menee tuolla melko kivuttomsti. ainoat vastoinkäymiset oli lts.conf fileeseen sähläämäni kirjoitusvirhe (muutin vakioasetuksesta rullahiirelle) ja perinteinen kdm:n saaminen toimintaan. kdmrc conffin kanssa saa aina taistella, mä en ole vieläkään 100varma mikä vivuista oli se joka sai lopulta sen toimiaan, yastin /etc/sysconfing muokkaimella sain sen kuitenkin todennäköisesti oikein.

Pahemmin ei ole vielä ehtinyt kertymään kokemuksia tästä 10.2 versiosta, aiempi 10.0 toimi hyvin, mutta jouduin siihen raid kortin takia vääntämään oman kernelin lisäten siihen valmistajan binäärin, lopputulos ei ollut tyydyttävä, vaan aiheutti satunnaisia sekunnin jäätymisiä. uudemmissa kerneleissä no suoraan tuki tuolle kortille, osittain siksi päivitin tähän. Tässä tuntuu toi päivityssysteemi olevan huonommin toteutettu,

Myös noita kellonviereen tulevia pikkuohjelmia poistellessa oli hetken ihmeissään ennen kuin sai ylimääräiset pois, esim sitä päivitysvahtia ei tarvitse kuin ylläpitäjä, eikä sitä verkkotyökalua.