openSUSEa suomeksi

openSUSE => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: Jagster - 26.10.2008 - klo:15:45

Otsikko: Lightroom
Kirjoitti: Jagster - 26.10.2008 - klo:15:45
Täytyisi saada tämä kotiläppäri edes jonkinlaiseen hyötykäyttöön, joten onko joku onnistunut saamaan Lightroomin (v.2) toimimaan winellä? Winehq ei paljoa toivoa antanut, ja oma kokeilu kertoo vähän samaa: kirjoittaminen ei onnistu. Ei huvittaisi ostaa kallista softaa turhan takia. Tai ei se turhaa ole, mutta siinä vaiheessa suse lähtee. Ja kaikesta huolimatta haluaisin edelleenkin antaa *nix-maailmalle mahdollisuuden ;)

Virtuaalikoneet eivät ole ratkaisu. Minun on henkisesti mahdoton ymmärtää mitä lisäarvoa saan siitä, että pyöritän käyttistä käyttiksen sisällä. Siinä on sitä syylä syylän selässä oleva syylä -mentaliteettia hiukkasen liikaa :D
Otsikko: Vs: Lightroom
Kirjoitti: LassiLeevi - 26.10.2008 - klo:16:17
Eipä siitä taida tavan työpöytäkäyttäjälle tai web-surffarille ollakaan mitään iloa sen suuremmin.

Itse kuitenkin pidän siitä että saan tehtyä Windows-puolen jutut boottaamatta toiseen käyttikseen ja sitten taas takaisin, eikä vaadi sen enempää Wine-kikkailua, kun voi tehdä "natiivisti" windowsissa.

Toisaalta, Lightroomille on olemassa lie se "vaihtoehto", *nix maailmassa, meinaan. :)
Otsikko: Vs: Lightroom
Kirjoitti: Jagster - 26.10.2008 - klo:17:16
Ja vaihtoehto on? Onhan raw:ta tullut hierottua muutamassa, mutta niissä mättää aina joku. Kuvien järjestyksessä pitämiseenkään ei ole tullut sopivaa vastaan - olkoonkin että tuohon LR on ehkä pikkusen ylimitoitettu ;) Mutta muutoin vähän samaa kuin photari vastaan gimp.

Tietysti aito ammattilainen vääntää vaikka kwritella - muuta meikä on vaan tämmönen noviisi  ;D
Otsikko: Vs: Lightroom
Kirjoitti: jkaija - 26.10.2008 - klo:18:03
Moro,

kokeilin tuota lightroom:ia kde4:n puolella muuten se kai toimi ihan hyvin mutta kaikki kuvat mitä siihen laitoin se näytti ne vaan harmaana laatikkona.  ???

On pikkasen vaikeampi editoida kuvia kun ei nää alku/lopputulosta.  ;)

Käyttöjärjestelmäni on 64 bittinen.