Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelualue / Vs: Mitä tarkoittaa AUX-portin dekoodaus?
« Uusin viesti kirjoittanut RaijaR 10.05.2019 - klo:15:55 »
Kyllä minulla usb hubeja on, useampiakin.  :)
Vaan toivoisin saavani tietoa tuosta "dekoodatusta AUX-portista".
2
Yleinen keskustelualue / Vs: Mitä tarkoittaa AUX-portin dekoodaus?
« Uusin viesti kirjoittanut raimo 10.05.2019 - klo:14:38 »
USB-hubeja on olemassa, linkissä yksi hyvä ja edullinen malli: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/98032/uh-480/deltaco-usb-2_0-hubi-4xtyyppi-a-naaras-musta
3
Yleinen keskustelualue / Mitä tarkoittaa AUX-portin dekoodaus?
« Uusin viesti kirjoittanut RaijaR 10.05.2019 - klo:13:41 »
Minulla on autossa vain USB-portti ja 3.5 mm AUX-portti. Tarvitsisin 2 USB-porttia.
Olen jostain lukenut, että AUX-porttia voi käyttää kuten USB-porttia eli että sieltä saisi myös virtaa, kunhan väliin laittaa adapterin. Olenkohan ymmärtänyt asian oikein? Siis tarkolittaako tuo AUX-portin dekoodaus sitä, että plugin kytkennät koodataan vastaamaan USB liitäntöjä?

Hommaan jostain moisen piuhan, jos vain oletukseni pitää paikkansa JA Toyotassa on myös dekoodattu AUX-liitäntä (mitä siinä ei tietenkään ole -oletukseni-  >:(
4
Asennus ja käyttö / Vs: Sovelluskäynnistin Leap 15.0 KDE
« Uusin viesti kirjoittanut Buntu 09.05.2019 - klo:20:42 »
Taisin iloita liian aikaisin. Olen nyt asentanut Leap 15.0:n kokonaan uudelleen formatoimalla juuriosion ja myös home-osion, josta kopioin vain joitakin tiedostoja uuteen asennukseen. (En toki tämän ongelman takia, vaan pahan DNS-ongelman takia.)

Tässä uudessa asennuksessakaan tuo 'Käynnistin, joka perustuu hierarkisiin ponnahdusvalikoihin' ei pysy sen kokoisena kuin haluaisin eikä siellä minne sen haluaisin. Muutaman uudelleenkäynnistyskerran se saattaa pysyä, mutta sitten se taas suurenee noin kymmenen sentin kokoiseksi ja keskelle työpöytää. Henkimaailman asioitako? Eikö kenelläkään muulla ole tällaista ongelmaa?
5
Terve!

Ajattelin, että tähän yhteen säikeeseen voisi kerätä onnistumisia ja epäonnistumisia eri verkkoselaimilla yleisimmissä suomalaisissa verkkopankeissa.

Minäpä aloitan: OpenSuse Leap 15.0 ja tuore Vivaldi -selain, ei pelitä Handelsbankenin kanssa. Heittää yleensä pihalle, jos jotain aikoo verkkopankissa tehdä.

OpenSuse Leap 15.0 ja tuore Firefox -selain. Tämä variaatio pelittää Handelsbankenin kanssa.

6
Yleinen keskustelualue / Vs: Näppäimistöjäni vuosien varrelta
« Uusin viesti kirjoittanut SuperOscar 06.05.2019 - klo:13:27 »
Itse olen tottunut perus Logiaech-näppäimistöihin. 10 vuotta sitten jäi sen verran huonot kokemukset langattomista näppäimistöistä, että olen pysynyt johdollisissa. Ensimmäinen langaton näppikseni ei pystynyt saamaan yhteyttä, koska jalka oli signaalin tiellä pöydän alla keskusyksikön ja näppiksen välissä.

Ne ovat kyllä kymmenessä vuodessa kehittyneet huimasti. Ensimmäisen langattomani eli tuon sivun multimedia-Logitechin vastaanotin oli vielä melkein hiiren kokoinen mutta litteämpi laatta, joka kytkeytyi USB-liittimeen metrisellä langalla; se olikin käytännössä tarpeen, koska pöytäkoneen takaa, minne kaikki varhaiset USB:t sijoitettiin, yhteyttä ei pöydälle saanut.

Nykyisin vastaanotin on yleensä juuri ja juuri USB-liittimestä ulos työntyvä palikka, ja yhteys syntyy vaikka naapurihuoneesta.

Samoin on käynyt paristotarpeen. Mainitun näppäimistön yhteydessä tullut langaton hiiri söi paristoja jatkuvasti, varmaan alle kuukauden välein olin vaihtamassa. Uudemmista ehtii unohtaa, että ne paristoja tarvitsevatkaan.
7
Yleinen keskustelualue / Vs: Näppäimistöjäni vuosien varrelta
« Uusin viesti kirjoittanut nikkel 06.05.2019 - klo:13:07 »
Itse olen tottunut perus Logiaech-näppäimistöihin. 10 vuotta sitten jäi sen verran huonot kokemukset langattomista näppäimistöistä, että olen pysynyt johdollisissa. Ensimmäinen langaton näppikseni ei pystynyt saamaan yhteyttä, koska jalka oli signaalin tiellä pöydän alla keskusyksikön ja näppiksen välissä. Vähän samalla tavalla olen vierastanut langattomia kuulokkeitakin, raskaan tuntuiset aparaatit jotka kestävät käyttöä 2h ennen kuin tarvitsee ladata taas. Ei kiitos. :P

Vaikka porukka tykkää johdottomista, niin omien kokemuksien perusteella ne vain ovat luotettavampia.
8
Yleinen keskustelualue / Vs: Kuvien jakopaikka
« Uusin viesti kirjoittanut nikkel 06.05.2019 - klo:12:59 »
9
Asennus ja käyttö / Vs: Millä komennolla voi "dumpata" tiedostoa
« Uusin viesti kirjoittanut RaijaR 03.05.2019 - klo:13:34 »
Noh niin, nyt on dump-komento tallessa ja eikun lisää väsäämään  ;) Jos en sitten hiihtämään lähde  ;D

raija@kone1:~> grep alias < .bashrc
test -s ~/.alias && . ~/.alias || true

E.m. tulostuksesta tein oletuksen, että tiedosto on ~/.alias, ja sinne komentoni editoin, Näämmä säilyi käynnistyksessä.


10
Asennus ja käyttö / Vs: Millä komennolla voi "dumpata" tiedostoa
« Uusin viesti kirjoittanut peran 02.05.2019 - klo:16:11 »
Tein tommosen pikkasen aliaksen, kun useimmin kuitenkin se etsittävä tieto on (minulla) tiedoston headerissa: alias dump="hexdump -C -n 512". En löytänyt tiedostoa, jossa aliakset on, joten tein kotihakemistoon tiedoston, jonka ajattelin sitten syöttää koneeseen, jos/kun tulee upgradettua.

Itselläni ei ole Sussua, mutta luulisin aliasten sijaitsevan ~/.bash_aliases - tiedostossa. Oletusarvoisesti kyseistä piilotiedostoa ei välttämättä ole luotu, mutta sen voi luoda.

päätekäskyn:
Koodia: [Valitse]
grep alias < .bashrc

Pitäisi näyttää aliasten sijainnin, mikäli niille on jokin sijainti määritelty bash:ssa, ja mikäli bash on oletus shell.
Koodia: [Valitse]
...
if [ -f ~/.bash_aliases ]; then
    . ~/.bash_aliases
...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10