Asennuslähteet

OpenSUSEa suomeksi

Varoitus!
Epävirallisista asennuslähteistä löytyvät ohjelmat voivat pahimmassa tapauksessa rikkoa järjestelmäsi. Käytä niitä harkiten. Jos et ole täysin varma mitä olet tekemässä, käytä vain ohessa suositeltuja lähteitä.

Sisällysluettelo

openSUSE 12.x & 13.x

Yleisimmät asennuslähteet voi ottaa käyttöön YaST2 Ohjelmistolähteet-moduulista. Napsauta Lisää valitse Yhteisöasennuslähteet ja napsauta Seuraava. Tästä luettelosta löytyvät kaikki yleisimmät asennuslähteet.

Lisää asennuslähteistä englanniksi täältä

OSS

oss sisältää jokaisen asennuksen tarvitsemia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja.

NON-OSS

non-oss viralliset suljetun lähdekoodin ohjelmat.

updates

päivityspaketit

Packman

Packman on suosituin kolmannen osapuolen asennuslähde. Se sisältää paljon paketteja, joita ei ole virallisessa openSUSE-jakelussa monesta eri syystä. Tarvitset tätä asennuslähdettä MP3-tukea ja Windowsin multimediaformaattien tukea varten.

VLC

VideoLAN asennuslähde sisältää VLC-mediasoittimen ja tarpeelliset kodekit. Asennuslähteestä löytyy myös DVD-toistossa tarvittava libdvdcss-paketti.

ATI

Asennuslähde sisältää ajuripaketit uudemmille ATI näytönohjaimille. Näytönohjainajurit ATI RADEON (8500 ja uudemmat), MOBILITY RADEON (M9 ja uudemmat), RADEON XPRESS IGP ja FireGL-sarjan näytönohjaimille.

NVIDIA

Asennuslähde sisältää ajuripaketit NVIDIAn näytönohjaimille.


Lisää asennuslähteitä

Jos edellä esitetyistä ohjelmistolähteistä ei tarvitsemaasi ohjelmaa löydy, lähteitä on tarjolla paljon lisää.


Varoitus!
Epävirallisista asennuslähteistä löytyvät ohjelmat voivat pahimmassa tapauksessa rikkoa järjestelmäsi. Käytä niitä harkiten. Jos et ole täysin varma siitä, mitä olet tekemässä, käytä vain ohessa suositeltuja lähteitä.